Αποστολή Άρθρων

Μπορείς να στείλεις τα δικά σου άρθρα και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε με το όνομά σου.
e-mail επικοινωνίας : m_tselepidou@yahoo.gr

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ελληνικό λογισμικό για Οσκαρ!



 Οσκαρ υψηλής τεχνολογίας διεκδικεί μια ελληνική εφαρμογή για smartphones! Ο λόγος για το Taxiplon, τη «made in Greece» τεχνολογική πλατφόρμα που είναι υποψήφια για το βραβείο καλύτερης εφαρμογής στον τομέα των μεταφορών που θα απονεμηθεί κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κινητής Τηλεφωνίας.Τα προϊόντα τα οποία θα ανταγωνιστεί η ελληνική εφαρμογή φέρουν τις υπογραφές εταιρειών-κολοσσών, όπως η Ford, η Ericsson και η Mercedes. Τα αποτελέσματα της αναμέτρησης θα ανακοινωθούν την προσεχή Τρίτη στη Βαρκελώνη, όπου διεξάγεται κάθε χρόνο το μεγάλο συνέδριο (World Mobile Congress). Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, πάντως, η υποψηφιότητα και μόνο αποτελεί μια εξαιρετική διάκριση που αποδεικνύει ότι η Ελλάδα διαθέτει ακόμη τομείς που μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί σε διεθνές επίπεδο και να παράγουν θετικές ειδήσεις.
Το Taxiplon είναι μια εφαρμογή για iPhone και smartphones με λειτουργικό σύστημα Android (λειτουργεί και από PC, μέσω Web). Διατίθεται δωρεάν και ο χρήστης που την κατεβάζει και την εγκαθιστά στο κινητό του μπορεί να καλέσει ταξί πατώντας απλά ένα κουμπάκι στον οθόνη. Το κινητό «γνωρίζει» μέσω GPS τη θέση του χρήστη. Η κλήση μεταφέρεται μέσω servers στα συμβεβλημένα ταξί. Αυτά διαθέτουν μια 7ιντση κονσόλα (οθόνη) όπου σε περιβάλλον Google Maps εμφανίζεται η θέση του οχήματος και η θέση του καλούντος το ταξί.Υπάρχει ένας αλγόριθμος ο οποίος καθορίζει ποιος από τους οδηγούς που βρίσκονται σε μια ακτίνα τριών χιλιομέτρων από τον πελάτη είναι ο πλησιέστερος και δρομολογεί την κλήση σε αυτόν. Ο επιβάτης βλέπει στην οθόνη του κινητού του τα στοιχεία του οδηγού που έχει αποδεχθεί την κλήση, δηλαδή τη θέση, τον αριθμό κυκλοφορίας και το όνομά του, και τον βλέπει να πλησιάζει.
Ο οδηγός ταξί έχει τη δυνατότητα να δει τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις των πλοίων, των τρένων και των αεροπλάνων, από τα πλησιέστερα λιμάνια, σταθμούς και αεροδρόμια. Εχει τη δυνατότητα να δει τα εφημερεύοντα φαρμακεία και νοσοκομεία ή να δει για παράδειγμα ότι σε 20 λεπτά τελειώνει η τάδε συναυλία ή παράσταση, οπότε μπορεί να κατευθυνθεί προς αυτά τα σημεία, γιατί περιμένει ότι θα υπάρχει αυξημένη κίνηση.
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου