Αποστολή Άρθρων

Μπορείς να στείλεις τα δικά σου άρθρα και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε με το όνομά σου.
e-mail επικοινωνίας : m_tselepidou@yahoo.gr

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Συγχαρητήρια Εθνική (+VIDEO)

Η Εθνική Ελλάδος μας έκανε πάλι περήφανους.
Η Εθνική μας ξεκίνησε με έναν όμιλο ως το αουτσάιντερ, στον όμιλο ήταν οι εθνικές ομάδες της Πολωνίας , Τσεχίας και Ρωσίας.

Πολωνία - Ελλάδα 1-1

Η Ελλάδα στο πρώτο παιχνίδι με την Πολωνία, η οποία ήταν η οικοδέσποινα της  διοργάνωσης, έκανε ένα απογοητευτικό πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική μας βρισκόταν ήδη πίσω στο σκορ μετά από γκολ του Lewandowski και ήταν 10 παίκτες μετά από την αποβολή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Μετά την είσοδο του Δημήτρη Σαλπιγκίδι, στο δεύτερο 45άλεπτο, η εικόνα της Εθνικής άλλαξε τελείως. Ο Σαλπιγκίδης ισοφάρισε σε 1-1, στο 51', και 18 λεπτά αργότερα κέρδισε πέναλτι και την αποβολή του Szczesny. Εκτελεστής του πέναλτι ο αρχηγός μας Γιώργος Καραγκούνης. Ο Τytonm, ο οποίος ήταν και κρύος χωρίς ζέσταμα, απέκρουσε το πέναλτι του Καραγκούνη και έτσι παρέμεινε το 1-1. Το πρώτο παιχνίδι της Εθνικής είχε ανάμικτα συναισθήματα, αφού διαπιστώθηκε τραυματισμός και στον Αβραάμ Παπαδόπουλο ο οποίος χάνει την υπόλοιπη διοργάνωση.


Ελλάδα - Τσεχία 1-2


Το απογοητευτικό ματς στην διοργάνωση για την Ελλάδα ήταν αυτό με την Τσεχία. Η ψυχρολουσία ήρθε ήδη στο 3' αφού δέχτηκε γκολ με σκόρερ Jiracek, αλλά και στο 6' με σκόρερ Pilar. Στο  53' με την είσοδο του Φάνη Γκέκα η Ελλάδα έκανε το τελικό 2-1, με τον Cech να μας χαρίζει αυτό το γκολ. Αυτή την ήττα πίστευαν όλοι πως η Ελλάδα τώρα δεν μπορεί να προκριθεί στους 8.




Ελλάδα - Ρωσία 1-0


O θρίαμβος για την Εθνική μας ήρθε στην Βαρσοβία όπου αντιμετώπισε την πιο δυνατή ομάδα του ομίλου, την Ρωσία. Η Ρωσία στο πρώτο ημίχρονο είχε πολλές φάσεις. Η Εθνική μας με ένα λάθος της άμυνας της Ρωσίας έκανε το 1-0 με τον Γιώργο Καραγκούνη, τον μεγάλο μας αρχηγό. Στο δεύτερο ημίχρονο η πιο μεγάλη φάση του ημιχρόνου ήταν το δοκάρι του Γιώργου Τζαβέλα μετά από μία καταπληκτική εκτέλεση φάουλ. Με το που σφυρίζει ο Σουηδός Ρέφερι,Jonas Eriksson, αρχίζουν τα πανηγύρια για την πρόκριση της Ελλάδας στους 8.




Γερμανία - Ελλάδα 4-2


Η Ελλάδα αφού πέρασε από την φάση των ομίλων ως δεύτερη αντιμετωπίζει στην φάση των 8 το μεγαθήριο Γερμανία, αφού πέρασε πρώτη από τον όμιλο της. Η Εθνική ξεκίνησε καλά το πρώτο  ημίχρονο κρατώντας το 0 στην εστία της έως το 39' με σκόρερ τον Lahm. Στο δεύτερο ημίχρονο μετά από όμορφη μπαλιά του Φωτάκη προς τον Σαλπιγκίδη και τελική μπαλιά του Σαλπιγκίδη προς τον Σαμαρά η Ελλάδα έγραψε το 1-1 με σκόρερ τον Σαμαρά. Ακολούθησε  μονόλογος για την Γερμανία με τον Khedira στο 61', Klose στο  68' και τον  Reus στο 74' η Γερμανία τελείωσε το θέμα πρόκρισης. Αλλά την τελευταία λέξη δεν την είπε ακόμα η Ελλάδα αφού κέρδισε πέναλτι με εκτελεστή τον Δημήτρη Σαλπιγκίδη, ο οποίος ήταν ο καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο από την πλευρά της Εθνικής, έστειλε την μπάλα στο πλεκτό γράφοντας το τελικό 4-2.




Η Εθνική Ελλάδος μόνο καλές εντυπώσεις μπορεί να αφήνει από αυτήν την διοργάνωση. Είναι η μόνη ομάδα που έβαλε 2 γκολ στην Γερμανία, κέρδισε μία πολύ μεγάλη δύναμη, την Ρωσία. Έφερε τούμπα έναν αγώνα από το πρώτο ημίχρονο στο δεύτερο. Τέλος, παρά την ψυχρολουσία αφού σε 6 λεπτά δέχτηκε 2 γκολ κατάφερε να μειώσει και να παλέψει έστω για το Χ.




Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες της Εθνικής, και σε αυτούς που αγωνίστηκαν και σε αυτούς που δεν αγωνίστηκαν. Εδώ ένας προς ένας όλοι οι διεθνείς:

Κώστας Χαλκιάς
Αλέξανδρος Τζόρβας
Μιχάλης Σιφάκης
Γιάννης Μανιάτης
Γιώργος Τζαβέλας
Στέλιος Μαλεζάς
Κυριάκος Παπαδόπουλος
Βασίλης Τοροσίδης
Αβραάμ Παπαδόπουλος
Σωκράτης Παπασταθόπουλος
Ιωσήφ Χολέβας
Γιώργος Μάκος
Γιώργος Καραγκούνης
Γιώργος Φωτάκης
Σωτήρης Νίνης
Κώστας Κατσουράνης
Γιάννης Φετφατζίδης
Γιώργος Σαμαράς
Νίκος Λυμπερόπουλος
Κώστας Μήτρογλου
Δημήτρης Σαλπιγκίδης
Φάνης Γκέκας

Και ο μεγάλος μας προπονητής Φερνάντος Σάντος








































   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου